Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

ΔΙΑΙΤΑ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ # Μπαχαρικά # Σκόρδο # Τζίντζερ Τα μπαχαρικά που μας αδυνατίζουν Τα μπαχαρικά που μας αδυνατίζουν image Newsroom eleftherostypos.gr 09/01/2023 | 14:52 Τα μπαχαρικά, όταν προστεθούν στα φαγητά μας, δεν προσδίδουν μόνο νοστιμιά και γεύση, παράλληλα παίζουν σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση και την αφομοίωση συστατικών που περιέχουν οι τροφές μας, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται ο μεταβολισμός μας. Τα μπαχαρικά αποτελούν συμμάχους για την επίτευξη της απώλειας βάρους. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 03/01/2023 | 15:46 Φυσικοί λιποδιαλύτες: Ποιες τροφές μας βοηθούν να κάψ�

ΔΙΑΙΤΑ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ
# Μπαχαρικά
# Σκόρδο
# Τζίντζερ
Τα μπαχαρικά που μας αδυνατίζουν
Τα μπαχαρικά που μας αδυνατίζουν
image
09/01/2023
|
 14:52
Τα μπαχαρικά, όταν προστεθούν στα φαγητά μας, δεν προσδίδουν μόνο νοστιμιά και γεύση, παράλληλα παίζουν σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση και την αφομοίωση συστατικών που περιέχουν οι τροφές μας, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται ο μεταβολισμός μας. Τα μπαχαρικά αποτελούν συμμάχους για την επίτευξη της απώλειας βάρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
03/01/2023
|
 15:46
Φυσικοί λιποδιαλύτες: Ποιες τροφές μας βοηθούν να κάψουμε το λίπος
1. Τζίντζερ: Η αδυνατιστική του δράση οφείλεται στη δραστική ουσία τζιντζενοσίδες, συστατικό που βοηθά στην απώλεια βάρους και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Τα εκχυλίσματα τζίντζερ εμφανίζουν αντιοξειδωτική δράση. Κάποια συστατικά του τζίντζερ απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες, επιτυγχάνοντας την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.
2. Πιπέρι καγιέν σε σκόνη: Συμβάλλει στη βελτίωση του πεπτικού συστήματος και κατ' επέκταση βοηθά στον καλύτερο μεταβολισμό των τροφών και την αποβολή των υποπροϊόντων του μεταβολισμού.
3. Κανέλα: Συντελεί στη βελτίωση και την ομαλοποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα προάγοντας την κυτταρική ευαισθησία στην ινσουλίνη. Επιπλέον, βοηθάει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να δρα ως συνπαράγοντας στην παραγωγή κυτταρικής ενέργειας, συνεπώς και στον μεταβολισμό. Τέλος, αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών για τον ανθρώπινο οργανισμό.
4. Σκόρδο: Υπεύθυνο για τη μείωση των λιπιδίων στο αίμα, τη μείωση της υψηλής πίεσης, την αναστολή του σχηματισμού της αθηρωματικής πλάκας και τη μείωση της συσσώρευσης των αιμοπεταλίων, γεγονός που βελτιώνει την καλή λειτουργία των κυττάρων και κατ' επέκταση τη βελτίωση του ανθρώπινου οργανισμού.
5. Κολίανδρο: Τονωτικό και αντιοξειδωτικό μπαχαρικό, διαδεδομένο στη μεσογειακή κουζίνα, φαίνεται ότι είναι σε θέση να εξολοθρεύει επικίνδυνα βακτήρια, όπως το E. coli, η σαλμονέλα και το ιδιαίτερα ανθεκτικό υπερβακτήριο MRSA. Η βελτίωση του πεπτικού συστήματος από λοιμώξεις οδηγεί στη σωστή πέψη, στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού.
6. Σαφράν: Βοηθά ως εκχύλισμα στην απώλεια βάρους. Σε μια μελέτη που έγινε, το 100% των γυναικών, που πήραν συμπλήρωμα εκχυλίσματος σαφράν, ανέφερε ότι μειώθηκε το αίσθημα της πείνας.
7. Δενδρολίβανο: Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του αίματος και τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Είναι από τα μπαχαρικά που ταιριάζουν πολύ στις πατάτες.
8. Μοσχοκάρυδο: Επιδρά θετικά στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και τη μακροζωία. Ρυθμίζει και εξισορροπεί τις λειτουργίες του οργανισμού, οξυγονώνει τα κύτταρα και αυξάνει τη φυσική αντίσταση στις εξωτερικές προσβολές αλλά και στις εσωτερικές ανωμαλίες. Βοηθάει στην πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, ειδικά των τροφών που περιέχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε άμυλο και λίπος.
9. Γαρίφαλο: Αποτελεί ένα από τα μπαχαρικά με τις ισχυρότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Λειτουργεί ως χωνευτικό και δρα ως σπασμολυτικό σε πόνους πεπτικού, με αποτέλεσμα να συντελεί στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού των τροφών.
10. Πάπρικα: Περιέχει σάκχαρα και αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης C. Η καψαϊκίνη είναι η ουσία που είναι υπεύθυνη για την καυτερή της γεύση, αλλά και την αύξηση του μεταβολισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου